søndag 24 oktober
13:00 Dåp
tirsdag 2 november
onsdag 3 november

Så lenge avdøde var bosatt innenfor kommunen og medlem i Den norske kirke, koster ikke gravferdssermoni og gravlegging noe fra kirkas side.

Ved ønske om gravferdseremoni i kirka, pleier gravferdsbyrået kontakte kirkekontoret v/kirkevergen for å avtale tidspunkt. Dette er det også mulig for familien å undersøke selv.

Mange følelser melder seg i møte med død og gravferd. De som står nærmest må også forholde seg til en rekke praktiske, juridiske og økonomiske spørsmål. I løpet av kort tid må det blant annet tas valg for seremoni, gravferdsform og hvor gravlegging skal finne sted. Du finner mye generell informasjon på Den norske kirkes hjemmesider.

Det første de fleste gjør, er å kontakte et gravferdsbyrå for å få hjelp med planlegging av gravferd. Dette kan koste en del, vær oppmerksom på at alle gravferdsbyrå er pliktige å ha prislister lett tilgjengelig (på gravferdsbyråets hjemmeside, eller be om å få tilsendt).

Se mer om gravferd og kirkegård under fanen Gravplasser (se venstre side her).