Gravplasser
16:00 Gudstjeneste, Herefoss kyrkje
18:00 Gudstjeneste, Birkenes kirke

Utskriftsvennlig side

Å inngå ekteskap eller vigsel er en offentlig handling som kan skje borgerleg eller kirkelig. En godkjendt vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup i kirka kan være enkelt eller påkosta. Brudefolkene kan være unge eller godt voksne.

Hvis du ønsker å gifte deg kirkelig innenfor Birkenes kommunes grenser, kontakter du kirkekontoret for å avtale tidspunkt. Menighetene stiller med kirkerom og betjening (kirketjener, organist og prest). Den som bestiller tid, vil få tilsendt et brev (på e–post) med litt praktisk informasjon.

Det vanlige er å gifte seg i et kirkerom, ved Birkenes kirke er også "Kirkestedet" ut mot elva i enden av kirkegården godkjent vigselssted. Dersom en har andre ønsker i forhold til vigselssted, må dette snakkes med presten om, da de må ha tillatelse til vielser andre steder enn de godkjente. Det har de siste par årene vært foretatt vigsler for eksempel på gårdstun. I slike tilfeller følger ikke andre ansatte i kirken med i vielsesavtalen, kun prest.

På Den norske kirkes hjemmesider finner du mer informasjon om:
– Viktige skjema (for at vigselen skal være gyldig).
– Slik foregår vielsen (spørsmål om pynting, musikk, sangvalg m.m.).
– Valgmuligheter (hvilke skriftlesinger, hvordan avlegges ekteskapsløftene m.m.).
– Vigselsliturgi (i Birkenes brukes vanligvis den kjente 2003–liturgien, målform er valgfritt).
– Borgarleg inngått ekteskap (forbønnshandling).

Organistene i Birkenes gir her litt informasjon om Valg av musikk og salmer.

Så lenge ihvertfall èn i brudeparet er medlem i Den norske kirke og bosatt i Birkenes kommune, koster ikke kirkelig vigsel noe for brudeparet. Dersom dette ikke er tilfelle, tar Birkenes kirkelige fellesråd 3000kr i avgift for leie av kirke med kirketjener og organist. I noen tilfeller tar også presten da betalt (kr.2 760kr).

Hvis paret ønsker å benytte annen prest enn det kirkekontoret ordner (som regel en av sokneprestene), og seremonien skal skje i regi av Den norske kirke, må den presten som skal vie paret, søke soknepresten om godkjenning (dette kan skje gjennom en e–post til soknepresten, se kontaktinformasjon under "Ansatte").

Besøksadresse:
Birkenes kirkekontor
Nordåsveien 2
4795 Birkeland

Mandag-fredag
Kl.10.00-15.00

Post- og fakturaadresser:
Birkenes kyrkjelege fellesråd (bygg og kirkegård)
Postadresse: Postboks 115, 4795 Birkeland
eller e-post kirken@birkenes.kommune.no

Fakturaadresse: Fakturamottak, Postboks 1003, 4794 Lillesand
eller e-post Fakturamottak.Birkenes@struktur1.no

Birkenes, Herefoss og Vegusdal sokn (menighetsarbeid)
Post/fakturaadresse: Nordåsveien 2, 4760 Birkeland
eller e-post kirken@birkenes.kommune.no

Facebooksider:

Birkenes menighet, Den norske kirke

Vegusdal menighet pleier informere om gudstjenester m.m. i facebookgruppa "Engesland og Vegusdal".

Kirkesøk
Kundepålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Kirken i Birkenes, Herefoss og Vegusdal. Powered by KWeb fra kirkedata.no