Gravplasser
14 Oktober
11:00 Gudstjeneste, Vegusdal kapell

Utskriftsvennlig side

Mange følelser melder seg i møte med død og gravferd. De som står nærmest må også forholde seg til en rekke praktiske, juridiske og økonomiske spørsmål. I løpet av kort tid må det blant annet tas valg for seremoni, gravferdsform og hvor gravlegging skal finne sted. Du finner en del generell informasjon på Den norske kirkes hjemmesider.

Det første de fleste gjør, er å kontakte et gravferdsbyrå for å få hjelp med planlegging av gravferd. Dette kan koste en del, vær oppmerksom på at alle gravferdsbyrå er pliktige å ha prislister lett tilgjengelig (på gravferdsbyråets hjemmeside, eller be om å få tilsendt).

Ved ønske om gravferdseremoni i kirka, pleier gravferdsbyrået kontakte kirkekontoret v/kirkevergen for å avtale tidspunkt. Dette er det også mulig for familien å undersøke selv.

Så lenge avdøde var bosatt innenfor kommunen og medlem i Den norske kirke, koster ikke gravferdssermoni og gravlegging noe fra kirkas side.
Dersom avdøde ikke var medlem i Den norske kirke og/eller ikke bosatt i Birkenes kommune, tar Birkenes kirkelige fellesråd 3000kr i avgift for leie av kirke med kirketjener og organist. I noen tilfeller tar også presten da betalt (kr.2 760kr).
Dersom avdøde ikke var bosatt i Birkenes kommune kommer det i tillegg en utgift for åpning og lukking av grav (kiste - 2000kr, urne - 1000kr).
Avgiftene har sin bakgrunn i at Birkenes kirkelige fellesråd får sine overføringer fra stat og kommune delvis basert på medlemstall og innbyggertall. Slike avgifter blir lokalt fastsatt, og vil derfor variere fra kommune til kommune.

Se mer om gravferd og kirkegård under fanen Gravplasser.

Besøksadresse:
Birkenes kirkekontor
Nordåsveien 2
4795 Birkeland

Sommeråpningstider
Juni-august
Tirsdag-torsdag
Kl.10.00-14.00

Post- og fakturaadresser:
Birkenes kyrkjelege fellesråd (bygg og kirkegård)
Postadresse: Postboks 115, 4795 Birkeland
eller e-post mlha@birkenes.kommune.no
Fakturaadresse: Fakturamottak, Postboks 1003, 4794 Lillesand
eller e-post Fakturamottak.Birkenes@struktur1.no

Birkenes, Herefoss og Vegusdal sokn (menighetsarbeid)
Post/fakturaadresse: Nordåsveien 2, 4760 Birkeland
eller e-post heho@birkenes.kommune.no

Facebooksider:
Birkenes menighet, Den norske kirke

Vegusdal menighet pleier informere om gudstjenester m.m. i facebookgruppa "Engesland og Vegusdal".

Kirkesøk
Kundepålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Kirken i Birkenes, Herefoss og Vegusdal. Powered by KWeb fra kirkedata.no