onsdag 30 november
torsdag 15 desember
lørdag 24 desember
Birkenes Sykehjem

Svindelforsøk! Prestens e-post misbrukt.

Svindel-e-post.JPG

Hvis du har fått en e-post fra torill.birkenes.kirken@gmail.com, så er dette et svindelforsøk, bare slett den!

Den kom ut i dag, torsdag 22.september, og teksten i e-posten lyder: "God morgen (navn), Kan du bruke et minutt? Jeg trenger at du utfører en oppgave for meg. Kan ikke snakke på telefon, må møtes nå, jeg trengte å donere til noen ukrainere som trengte hjelp, så bare skriv tilbake her. Hilsen Torill Farstad Dahl. Sokneprest."

Det er ikke farlig verken å åpne eller svare på e-posten. Men hvis du svarer, vil du bli bedt om å kjøpe Itunes-kort, fjerne beskyttelsen på koden, ta bilde av det og sende som svar til e-posten. Så lover "presten" å vippse tilbake pengene så raskt som mulig. Det vil jo ikke skje, siden det ikke er presten du kommuniserer med. Det første Itunes-kortet vil sannsynligvis koste deg 600 kr, du blir bedt om å kjøpe flere, det neste 900 kr og så 1800 kr. Slik fortsetter det til du stopper. Og pengene er tapt.

Av: Helene Horverak   Publisert: 22-09-2022