søndag 28 februar
søndag 28 mars
13:00 Dåp
torsdag 1 april

Ny musiker i menighetene!

Sondre Storstadmo er ansatt av Birkenes kirkelige fellesråd som ny menighetsmusiker i menighetene i Birkenes. Han er en allsidig ung mann på 28 år, med utdannelse i pianospill, musikkteknologi, talentutvikling og pedagogikk. Den siste tida har han jobbet mest som freelancemusiker og musikkprodusent. I tillegg har han en mindre stilling som musikklærer på Ansgar Bibelskole, og vikarierer av og til på Ansgar Høyskole. Han har selv vært elev ved begge disse skolene, i tillegg til å ha studert ved UiA. Å gå inn i en jobb i Den norske kirke er noe nytt for Sondre.

Sondre_Storstadmo.jpg
- Det blir spennende å lære mer om orgel og gudstjeneste, jeg fikk et lite «rush» da jeg øvde på orgelet i Birkenes kirke for noen uker siden, sier Sondre. Han er ydmyk, og ser frem til å bli kjent med denne delen av jobben. På piano føler han seg tryggere, og er vant med å spille til solister og forsangere i for eksempel band, menighetssamlinger og konfirmasjoner, bryllup og begravelser.
- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med musikere og sangglade i Birkenes, samarbeide med dem til gudstjenester og andre steder hvor de kan bruke sine musikalske talenter. Dette er noe av det jeg har jobbet mye med, kan Sondre fortelle. Han kommer til å ha hovedansvaret for Soul Teens, ungdomskoret som ble opprettet etter Crescendo-dirigent Kristin gav seg, for å gi ungdommene en mulighet til å fortsette å synge sammen.
- Kanskje er det noen spilleglade ungdommer som har lyst til å være med der, kanskje noen av konfirmantene, undrer Sondre. Han er selv med i Justified, et kristelig country/rockband fra de indre bygder i Agder.
- Country, lovsang og gospel er kanskje favorittsjangerne, men jeg liker å jobbe med det meste av musikk, sier Sondre.

Han har også interesse og kompetanse når det gjelder teknisk utstyr, noe som absolutt er greit å få inn i staben i kirka. Spesielt i disse koronatider, hvor det skal filmes, klippes sammen og sendes snutter på nettet, streames, og utstyr stadig skal flyttes ut og kobles sammen for å ha bålgudstjenester. Oppfølging av frivillige med interesse for å styre lyd og bilde på gudstjenester og andre arrangementer, vil også være i Sondres stilling. Så han vil nok klare å fylle arbeidstida i sin 60% stilling.

Han skal spille på gudstjenester og være med å bygge fellesskap i alle tre menighetene, men hoveddelen av jobben er i Birkenes menighet. Etter Reidar Sløgedal sa opp i fjor, ble musikerstillingene i kirka litt omarbeidet, og organist Karen-Ingrid Witter økte sin stilling til 70%. Hun kommer fremover til å spille noe mer på gudstjenestene i Birkenes, mens Sondre skal spille på en del av gudstjenestene i Vegusdal og Herefoss. Slik vil menighetene nyte godt av to dyktige musikere som til sammen har svært god bredde i musikkstil, instrumenter og uttrykk.
Av: Helene Horverak   Publisert: 12.02.2021