Kirkelige handlinger

Dåp i kirkene i Birkenes!

Mange følelser fyller den som står med et nyfødt barn i armene: glede, undring og takk, men også usikkerhet og bekymringer overfor en ukjent framtid. Det er mye å henge fingrene i og tenkte på. Og kanskje er du også opptatt av spørsmål om dåp.

Dåp er en gammel tradisjon i vårt land - sannsynligvis også i din familie. Når du lar barnet ditt døpe, legger du det i Guds hender. Det blir Guds barn og medlem av vår kirke og Guds familie på jorden.

daap_1101.jpg

Dåpen finner normalt sted i kirken, under en vanlig søndagsgudstjeneste. Dåpen er en hellig handling, der Gud gjør ditt barn til sitt barn.

Faddere

Når du velger faddere, så tenk på at det bør være noen som du og barnet kan ha tillit til, og som du vet vil barnet ditt godt. Der er fint å bruke besteforeldre som faddere, men husk også på at noen av fadderne bør være på din egen alder eller yngre. Tenk på at fadderne skal være noen som kan hjelpe deg med å oppdra barnet ditt i kristen tro.

For informasjon om dag for dåpen kontakt kirkekontoret tlf 37 28 15 50.

Vi anbefaler denne lille filmen: https://youtu.be/Qs1ZheHFjzI